lunes, 6 de abril de 2009

Granollers comença a executar les obres publiques del FEIL

Avui dilluns 6 d'abril està previst l'inici de tres obres incloses en el Fons Estatal d'Inversió Local. En concret són la remodelació de la plaça de Can Corts, la nova zona verda de Can Gili i les obres de construcció de la nova rotonda a la carretera del Masnou, a l'alçada del Camí de Can Bassa.

El dimarts 14 d'abril està previst l'inici de les obres a l'antiga casa dels mestres de Palou, del pont sobre el riu Congost, del projecte de reurbanització dels carrers Nou, Museu i Barcelona, de renovació de les voreres del c. Girona, entre l'accés a Bellavista i Can Mònic, i de la nova vorera del c. Vidal i Jumbert.
D'altra banda, ja han acabat les obres de renovació de clavegueram a l'entorn del Pavelló Municipal d'Esports. A continuació us adjuntem més detall d'aquestes obres:

Remodelació de la plaça de Can Corts

L’objectiu principal d’aquest projecte és la reparació del paviment de la vorera del carrer de Salvador Espriu afectada per les arrels de l’arbrat, la supressió de barreres arquitectòniques de l’accés a la font, que es substituirà per una de nova, i la millora del mobiliari urbà (bancs i papereres).

Així mateix, es construirà un nou sorral per la zona de jocs infantils, que a més es completarà amb nous elements de joc. També s'aprofitarà per talar i substituir els arbres fruiters molt malmesos i plantar cinc roures americans. En finalitzar les obres, que han de durar aproximadament un mes, es farà una reposició del sauló de la plaça. Termini de finalització de les obres: 1 mes.

Nova zona verda a Can Gili

El veïns del barri de Can Gili disposaran properament d’una nova àrea de descans i de lleure. Estarà ubicada davant de l’escola Pau Vila, just a sobre de l’aparcament de nova construcció, al c. de Manuel Masjuan. L’objectiu és que els alumnes de l’escola en siguin els principals usuaris, juntament amb els pares i acompanyants que els porten i recullen diàriament.

A la zona d’estada es plantaran roures i freixes, que faran ombra a l’estiu, i es col·locarà una font, bancs i papereres. Per al lleure dels nens es construirà una zona de jocs infantils.
La durada aproximada de les obres és de quatre setmanes.

Nova rotonda a la carretera del Masnou

La rotonda projectada té un diàmetre exterior de 40 metres amb una calçada anular de 8 metres d’amplada per a dos carrils de circulació. La nova rotonda permetrà millorar la mobilitat viària en suprimir-se una cruïlla amb semàfors i serà l’inici del nou eix transversal que unirà les dues bandes del riu Congost amb el nou pont a l'alçada del Parc Firal. A la rotonda s’hi instal·larà enllumenat públic i s’enjardinarà amb la plantació d’oliveres i escorça de pi.

En el Camí de Can Bassa, en direcció a l’entrada del barri de Can Bassa, es construirà una nova vorera en el costat sud, amb una amplada de 2,80 m. A les voreres s’hi plantaran arbres i s’hi instal·larà mobiliari urbà, seguint les pautes d’actuació de la intervenció a la carretera del Masnou. El pressupost de les obres és de 395.647 €, i el termini d'execució de 3 mesos.

Antiga casa dels Mestres de Palou

El projecte consisteix en la rehabilitació de l’edifici i el dota d’una sèrie d’espais destinats al Consell de Poble de Palou, a l’atenció dels ciutadans, sala de reunions, magatzems i lavabos. L’operació més important és l’enderroc de les escales actuals i tot el que es troba en l’àmbit de la caixa d’escala i s’enderroca també el tram de mitgera que separava les dues vivendes a la zona d’escales. En aquest espai s’hi construirà la nova escala i el nou forjat, que donarà accés a les dependències de la planta primera.

Una altra operació que es fa és instal·lar un ascensor a l’exterior amb accés des de la caixa d’escala mateix. Pel que fa a la distribució es col·loquen en planta baixa la recepció de la sala polivalent. Aquesta sala polivalent disposarà d’un petit magatzem que permetrà dipositar-hi tot allò que pugui ser-hi utilitzat com cadires, taules, equips de música, etc. A la planta primera hi trobem els despatxos i la sala de reunions així com un lavabo. El termini d'execució de les obres és de 6 mesos.

Nou pont sobre el riu Congost

Les obres consisteixen en la realització d’un vial que prolongant l’actual Camí de Can Bassa des del carrer Londres, en el marge esquerre del riu Congost, creui el riu i entronqui en la futura rotonda prevista en el Projecte d’urbanització del Polígon Sant Julià. El vial ha de resoldre el creuament del riu Congost, la connexió amb els dos camins de vianants paral·lels al riu, un per cada costat, la connexió amb el Passeig Fluvial i amb el carrer Londres, i amb els camins de la zona verda del Parc Fluvial.

Per fer la connexió del carrer Londres amb el Camí de Can Bassa es disposa una rotonda. A més ha de servir per accedir al camí de la zona del Parc Fluvial. La connexió amb el Polígon Congost es fa en la rotonda prevista en el projecte de reurbanització que actualment s’està executant. El termini d'execució de les obres és de 7 mesos.

Projecte de reurbanització dels carrers Nou, Museu i Barcelona

Els criteris per a la nova pavimentació dels carrers Nou i Museu segueixen els establerts en la intervenció del c. Travesseres i Espí i Grau, donat que es pretén establir una certa simetria respecte el nucli històric, definit pels carrers que envolten les antigues muralles medievals. L’argument principal a l’hora de definir la nova pavimentació ha consistit en diferenciar els dos costats del carrer mitjançant un traçat de línies discontínues amb un canvi de color a banda i banda, expressant el que havia sigut el límit extramurs de l’antic casc medieval.

Al costat interior s’utilitzarà el llambordí de color mediterrani per tal de reforçar la seva singularitat, mentre al costat exterior s’utilitzarà el llambordí de color cendra, per tal d’anar-se fonent cap als carrers més allunyats del centre.

En el tram del carrer Museu, comprès entre el carrer Sant Jaume i el carrer Ricomà, s’ha previst que es pugui mantenir la circulació tal i com es fa en l’actualitat, però seguint el criteri de pavimentació de la resta del carrer. Únicament s’hi instal·laran unes pilones i uns elements de límit per tal d’evitar que els cotxes hi puguin estacionar. També es substituiran els arbres existents per photinies “red robin” i es plantarà una nova filera per tal de donar una certa uniformitat a banda i banda de l’accés a la plaça de l’Església des d’aquest carrer.

En el tram del carrer Barcelona s’ha volgut marcar aquest darrer criteri amb els paviments ja utilitzats en les intervencions anteriors, tant a la plaça del doctor Guillemet com a la plaça de Manel Montanya. En el peu de les escales que vénen de la plaça del doctor Guillemet es plantarà un xiprer per tal de reforçar el caràcter singular de l’indret. En el punt per on passava l’antiga muralla es farà un paviment singular de pedra de basalt marcant-ne el traç, de la mateixa manera com s’ha fet en altres punts del centre històric. També es renovarà l'enllumenat públic dels carrers Nou i Museu, amb una nova instal·lació soterrada.

S'actuarà sobre una superfície de 2.013 m2, i el pressupost aproximat és de 530.000 euros. El termini d'execució de les obres és de 4 mesos.

Renovació de voreres del c. Girona, entre l'accés a Bellavista i Can Mònic

El projecte consisteix en actuar en quatre carrers de la ciutat per millorar-ne l’accessibilitat, procedint a suprimir les barreres arquitectòniques. Concretament en alguns casos només s’actuarà en les cruïlles eixamplant-les, com és el cas del carrer Foment on s’actuarà a les cruïlles dels carrers Palaudàries i Sant Josep de Calassanç; en d’altres, s’eixampla tota la vorera per aconseguir amplades mínimes de 150 cm, com és el cas de la vorera sud del carrer Minetes, entre Girona i Jean Henry Dunant, i del carrer València, en els dos costats del tram comprès entre Joan Prim i Corró.

En el carrer Vallespir es procedirà a substituir el panot existent de la vorera nord. A totes les actuacions s’aprofita per renovar tot el paviment de la vorera així com escocells, embornals i mobiliari en general. També s’aprofita per substituir la canonada d’aigua. El termini d'execució de les obres és d' 1 mes i mig.

Nova vorera nord del carrer de Vidal i Jumbert

L’actuació prevista consisteix en l’extracció dels plataners existents, el soterrament de la línia elèctrica aèria, la renovació del tub d’abastament d’aigua potable, la instal·lació de la xarxa de fibra òptica soterrada i la reposició del paviment de la vorera.

Es mantenen les amplades de la vorera i les cotes existents per tal de respectar les entrades als habitatges i als garatges privats. S’aprofita la reposició del paviment de la vorera per construir guals de vianants i d’entrades de vehicles per millorar-ne l’accessibilitat. També es construirà un nou pas de vianants i es projecten nous escocells per als arbres de 0,80 cm d’amplada i 140 cm de longitud.

Es procedirà a la substitució de l’actual canonada de la xarxa d’aigua potable i se soterrarà la línia aèria existent de subministrament de la companyia Endesa. S’instal·larà un tritub de fibra òptica soterrat i una xarxa de reg per a la nova plantació d’arbres, de l’espècie Fraxinus Angustifolia “Raywood”. El termini d'execució de les obres és d' 1 mes i mig.

Renovació de la xarxa de clavegueram a l'entorn del Pavelló Municipal d'Esports

El projecte consisteix en la substitució de la canonada actual de formigó de diàmetre de 200 mm situada a la banda del carrer de Lluís Companys per una nova canonada de polietilè de 315 mm de diàmetre, l’execució de nous elements de captació de l’escorrentia de les aigües pluvials (reixes i embornals) i les seves corresponents connexions, així com un nou col·lector que reculli part d’aquestes aigües i les condueixi fins a la cuneta existent de la pista d’atletisme propera.

Etiquetas: , ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio