viernes, 27 de marzo de 2009

Maragall parla d Educacio a Granollers

El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha assegurat avui, en una conferència sobre la LEC a Granollers, que “només els socialistes estàvem en disposició d'engegar una llei com aquesta, amb voluntat d'aportar estabilitat en el món educatiu”.

En el marc de la reforma educativa a Catalunya que ha engegat el govern català, aquesta tarda ha tingut lloc la conferència “La Nova Llei d'Educació de Catalunya”, a càrrec del secretari nacional del PSC i conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall. L'acte, celebrat a la seu de la Federació del PSC del Vallès Oriental ha comptat també amb la participació de Raquel Martínez, secretària d'Educació de la Federació, i Roman Ruíz, diputat del grup socialista al Congrés i primer secretari de la Federació socialista.

En la presentació de l'acte, Raquel Martínez, ha reiterat que aquest “respon a la necessitat d'informar els ciutadans vallesans sobre la llei educativa, davant les contradiccions i informacions diverses que ens arriben constantment”, i ha recordat que “amb l´Estatut d'Autonomia, per primer cop, podem elaborar una llei pròpia en matèria educativa”. "Una llei, ha assegurat Martínez, que parteix del Pacte Nacional per a l'Educació, subscrit pel Departament i les associacions educatives més representatives”.

Román Ruiz, primer secretari de la Federació, ha deixat palès que els socialistes catalans “aspirem a una educació de qualitat, pública i de servei de país”, i que precisament la LEC “vol respondre a les necessitats de la comunitat educativa, i als seus reptes de futur”.

En la seva intervenció, el conseller Ernest Maragall, ha refermat la seva aposta pel diàleg, que ens enriqueix i ens és molt útil, i ha reivindicat que “cal donar a l'educació el paper que li pertoca”. És per això, que la Llei d´Educació de Catalunya “no és una llei de partit ni de govern. És una llei de tots, de la societat, i governable per a qualsevol alternativa de govern”.

Maragall ha volgut posar sobre la taula les línies mestres d'aquesta Llei d'Educació que ha engegat el govern d'Entesa a Catalunya:

Enfortir les escoles i els instituts com a institucions de prestigi, i peces clau per a la cohesió social.
Regenerar la relació de confiança entre l'escola i la societat, i a la inversa.
Aconseguir el prestigi i el reconeixement imprescindible per a mestres i professorat.
Millorar els resultats i la continuïtat formativa del nostre alumnat.
Resoldre els dèficits i les carències que encara tenim amb la dedicació de recursos suficients i ben gestionats.
Solventar l'equilibri imprescindible i enriquidor entre escola pública i escola concertada.
Finlament, el secretari nacional i conseller català ha assegurat que “només els socialistes estàvem en disposició d'engegar una llei com aquesta, amb voluntat d'aportar estabilitat en el món educatiu”. En les seves conclusions, Maragall ha reiterat que “tenim els reptes definitis, i ara cal ser coherents amb les nostres conviccions i amb el diagnòstic del què passa al país”.

Etiquetas: , ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio