sábado, 28 de marzo de 2009

Gobernacio subvenciona el projecte digital de Granollers

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, acompanyat de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha presentat el programa de Ciutats Digitals 2008-2010 a Granollers (Vallès Oriental), avui divendres 27 de març. Aquest programa s'impulsa des del Departament a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i té com a objectiu promoure i implantar la societat de la informació i l'accés a les noves tecnologies en l'àmbit local. Una de les actuacions més destacades dins el programa és la celebració de les jornades de la Catosfera a Granollers, que avui inaugura el conseller Jordi Ausàs.


El projecte de Ciutats Digitals a Granollers té un pressupost total de 593.176 euros i rebrà una subvenció de Governació per un import de 352.720 euros, un 60% del total. Aquest projecte té com a principal objectiu la gestió coordinada de la prescripció i dinamització de les TIC al territori.
El conseller Jordi Ausàs ha explicat que aquesta inversió que fa el Departament té com a objectiu principal fomentar l'ús de les TIC a tot el territori. "El programa Ciutats Digitals és una eina més que posa en funcionament el Departament de Governació per vertebrar i cohesionar el territori, en aquest cas, per facilitar i potenciar l'accés a la societat de la informació", ha explicat.


El projecte de Ciutats Digitals a Granollers aposta per dinamitzar les TIC a nivell local i comarcal per estendre el seu ús i el seu coneixement entre ciutadania i empreses de la zona. Per fer-ho possible es vol actuar tant en el pla de les infraestructures TIC com en les accions de formació i transferència tecnològica. El Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG) executarà el projecte.

Els objectius es materialitzaran en els àmbits d'actuació següents:
- Activitats de formació, dinamització i difusió de les TIC entre ciutadans i empreses
- Coordinació i dinamització dels Punt TIC
- Transferència tecnològica i de coneixement als agents i les entitats locals
- Millora de les infreestructures i equipaments tecnològics de la ciutat
- Fer del CTUG un referent nacional per a la formació adreçada a ciutadania i empreses
- Realització de la Setmana Tecnològica i la Catosfera, dos espais de divulgació de les noves tecnologies al Vallès Oriental

Precisament avui el conseller Jordi Ausàs també ha inaugurat la segona edició de les jornades de la Catosfera, CDigital a Granollers. Aquesta activitat, inclosa en el projecte Ciutats Digitals, és una trobada de blocaires i usuaris de les xarxes 2.0 a Catalunya que serveix de plataforma per conèixer les noves tendències en l'àmbit social d'Internet. De divendres fins al diumenge hi haurà diverses presentacions i taules rodones sobre temes com ara administració electrònica, noves eines de comunicació, lideratge social a la xarxa, mitjans de comunicació per Internet i emprenedoria i empresa a través de la xarxa.

Promoure les noves tecnologies des del món local

El programa Ciutats Digitals s'emmarca dins de les accions del Departament de Governació i Administracions Públiques per promoure l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a tot el territori. A més, té com a objectiu que les entitats locals esdevinguin referents i prescriptores de les TIC al territori, tant per a la ciutadania com per a les empreses i els agents econòmics i socials.
Amb aquesta actuació es pretén impulsar la generació d'espais on es localitzin i s'impulsin iniciatives empresarials amb un alt valor afegit tecnològic, desenvolupar serveis digitals dirigits a la ciutadania i empreses de l'entom local, i crear o potenciar referents territorials en la difusió i formació de les tecnologies de la informació i la comunicació.

En aquest sentit, el Departament ha resolt l'atorgament d'una subvenció total de 4.064.784 euros per al finançament de deu projectes del programa Ciutats Digitals per al període 2008-2010.
Els ens locals beneficiats són els consells comarcals de la Conca de Barberà, el Pallars Jussà, les Garrigues i la Ribera d'Ebre, el Consorci de Vivers d'Empreses Territorials de la Demarcació de Girona, la Fundació Televall de Ribes de Freser (Ripollès), l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (Baix Empordà), i els ajuntaments de Granollers (Vallès Oriental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) i Manlleu (Osona).

Etiquetas: ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio