martes, 21 de abril de 2009

Es crea el Consell de la Formació Professional i l'Ocupació de Granollers

El nou Consell de la Formació Professional i l'Ocupació de Granollers es marca com a objectiu analitzar els recursos formatius tenint en compte les necessitats del territori, per millorar l’accés a un lloc de treball.

Uns quaranta representants dels agents econòmics, socials i educatius, així com de les entitats d'aquests àmbits que actuen a la ciutat i de les institucions implicades, treballaran de manera conjunta en el nou Consell municipal que es constitueix aquest vespre. L'objectiu és millorar les possibilitats d'inserció laboral de la població, per mitjà d’una formació adaptada a les necessitats dels/de les treballadors/dores i de les empreses de l’àrea de Granollers. Necessitats de formació reglada, ocupacional o contínua, que condicionen les possibilitats de trobar una feina.

El Consell de la Formació Professional i l'Ocupació de Granollers es constitueix com a plataforma d'actuació municipal de caràcter consultiu i participatiu i amb aquests representants:

* un de cada grup polític de l'Ajuntament (PSC, CiU, PP i ERC), dos de la Regidoria d'Educació, dos de la Regidoria de Promoció Econòmica, un de la regidoria de Serveis Socials i un de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Granollers, a més de l'alcalde de la ciutat (Josep Mayoral), a la presidència, i el/la regidor/dora d'Educació (Pietat Sanjuán), a la vicepresidència
* un del Departament d'Educació i un del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya
* un de la Diputació de Barcelona
* un del Consell Comarcal del Vallès Oriental
* un de cada una de les organitzacions empresarials que s'hi vulguin integrar
* un de cada una de les organitzacions sindicals més representatives a la ciutat
* el director/tora de la zona educativa de Granollers, un de cada centre de secundària i de formació professional de Granollers, un de l'Escola d'Adults i un de cada una de les universitats amb activitat educativa a la ciutat
* un de cada una de les associacions, entitats, ONG, institucions o empreses vinculats als objectius d’aquest Consell que s'hi vulguin integrar, fins a un màxim inicial total de 8 representants
* d'estudiants de formació professional de la ciutat, fins a un màxim de 4 persones.

Amb la constitució d'aquest Consell, s’acompleix una proposta del Pla d’actuació municipal (PAM) 2007-2011, en l'àmbit de la formació professional: crear una plataforma de reflexió i de coordinació entre Administració, empresaris, sindicats i sector educatiu per coordinar accions de formació i d'empresa.

L’objectiu municipal és consolidar una nova aposta a favor de l’ocupació, en l’actual context de crisi global. Un pas més en la suma d’esforços iniciada el mes de gener amb la constitució del Consell Econòmic i Social de Granollers, per a la promoció i el desenvolupament econòmic local.

Etiquetas: ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio