viernes, 13 de marzo de 2009

El BM Granollers no pot arribar a la final de la Copa

Després de resistir la primera part, cedint un únic contraatac al veloç Barça, amb desavantatges curts, el Granollers es va avançar per primer cop (17-16) als 7 minuts de la represa i, paradoxalment, amb el Palau d'Esports entregat, es va desfer. Un moviment tàctic va desencadenar-ho tot. Obligat a reaccionar, el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, va canviar la ahir irregular defensa 6-0 per una 5-1, amb Ugalde d'avançat, tapant bàsicament la direcció de Cañellas, i el conjunt vallesà va encaixar un parcial de 3-8 (20-24). La diferència ja no baixaria (25-30) i el Barça es classificaria per a les semifinals de la Copa. El bitllet per a la final se'l jugarà demà contra el Portland, que va batre al Valladolid (32-30).

Poques vegades un canvi visualitza tan la nova dinàmica. La defensa 5-1 del Barça va frenar la connexió entre Cañellas, tirador i generador d'idees, i Andreu, que estava traient petroli des del pivot, i el Granollers es va trencar. El bloc visitant va començar a tallar pilotes -quan no eren els locals que directament les perdien- i a convertir contraatacs. Per primera vegada, el Barça podia córrer com li agrada, amb gols d'Ugalde i Tomàs, i en estàtic va trobar en el pivot Oneto -fitxatge d'hivern, exjugador del planter- un filó. El corpulent xilè, de maneres brusques i bona mà, va acabar de desequilibrar (5 gols), amb Nagy de passador i estilet en els últims moments d'esperança del Granollers.

Mala nit de Svitlica

D'entrada, els de Lorenzo Rueda van mostrar l'agressivitat que volien, tot i que Hansen els va descol·locar amb gols al límit. En atac, Cutura i Ferrer acompanyaven amb eficència Cañellas, però no Campos ni els extrems, especialment Svitlica, amb una nit negada en el tir, amb set errors en llançaments de sis metres que van suposar un handicap massa pesant per a la maquinària vallesana. Kasper, de menys a més, finalment bé, va treure-li fins a tres pilotes en un sol atac per a desesperació de l'afició granollerina, que gairebé va omplir els 5.500 seients del pavelló.

L'ambientàs no va decaure, però el Barça va imposar la seva determinació en el canvi tàctic i la seva plantilla, més àmplia. Ugalde va tornar a confirmar que és un especialista en la pressió i en la intuïció de la passada. Els seus braços llargs i el moviment de cames van acabar d'esvair el somni del Granollers i la seva Copa del Rei.