jueves, 5 de marzo de 2009

Cicle de Conferencies del projecte Educatiu de Granollers

Els dies 5, 19 i 26 de març, tindran lloc a Granollers les tres conferències previstes durant aquest mes per iniciar la programació de la IX Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que es portarà a terme a Granollers del 12 al 14 de maig. L'Ajuntament ha programat aquest cicle de conferències com a activitat del Projecte educatiu de Granollers (PEG) i amb l'objectiu de motivar la reflexió i el debat sobre temes relacionats amb valors. D'aquesta manera, es vol contribuir a avançar en el camí d'aconseguir una ciutat més inclusiva i plural.

La primera de les conferències programades, demà dijous, a les 19 h i a la Sala d'actes del Museu de Granollers, és la prevista dins l'acte de presentació de l'11a edició de la Beca Maria Gaja. Recordem que aquesta conferència, a càrrec del catedràtic Miquel Martínez Martín, tindrà lloc a continuació de la presentació de les bases d'aquesta convocatòria anual i del llibre L'escola: model de bon veïnatge, del CEIP Fàtima. Aquest llibre és la publicació del projecte guanyador de la 8a edició d'aquesta beca.

Tot seguit, reproduïm el programa d'aquest cicle de conferències, sota el títol "Cap a una ciutat inclusiva":

Dijous, 5 de març de 2009 a les 19 h
Construcció de valors i educació en el pluralisme
Miquel Martínez Martín. Catedràtic de teoria de l’educació i director de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE)
Sala d’actes del Museu de Granollers (c. d'Anselm Clavé, 40-42)

Avançant cap a l’escola inclusiva
Climent Giné Giné. Doctor en psicologia i degà de la Facultat de psicologia, ciències de l’educació i de l’esport de la Universitat Ramon Llull
Sala d’actes de l’Escola Municipal de Música Josep M. Ruera (c. de Gregori Resina, 1)

Dijous, 26 de març de 2009 a les 19 h
La tercera revolució educativa. Els reptes del futur
José Manuel Esteve Zarazaga. Doctor en ciències de l’educació i catedràtic de teoria de l’educació
Sala d’actes de l’Escola Municipal de Música Josep M. Ruera (c. de Gregori Resina, 1)

Granollers, que pertany a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores des de l’any 1997, ha treballat i treballa per desenvolupar els valors i els principis de la Carta de Ciutats Educadores que, en el seu preàmbul indica:

"Aquests són els grans reptes del segle XXI: en primer lloc, “invertir” en l’educació, en cada persona, de manera que aquesta persona sigui cada cop més capaç d’expressar, afirmar i desenvolupar el seu propi potencial humà amb la seva singularitat, creativitat i responsabilitat. En segon lloc, promoure condicions de plena igualtat perquè tots puguin sentir-se respectats i ser respectuosos, capaços de dialogar. I, en tercer lloc, conjugar tots els factors possibles perquè es pugui construir, ciutat a ciutat, una veritable societat del coneixement sense exclusions (...)" .

Etiquetas:

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio