miércoles, 11 de febrero de 2009

342 aturats mes a Granollers el Gener

El nombre de persones aturades registrades aquest mes ha estat de 26.393, 1.869 més que el mes de desembre, situant la taxa d’atur en un 15,74%.
Si analitzem l’evolució de l’atur per sexes, veiem com aquest mes de gener l’augment de l’atur ha incidit de manera més important sobre el col·lectiu dels homes (1.059 homes més, ▲ 8,70%), mentre que entre les dones l’augment ha estat menor (810 dones més, ▲ 6,56%).

El total d’homes registrats a l’atur és superior al de dones, fet que es repeteix als mercats de treball del Baix Montseny i de Granollers. El principal increment en valors relatius s’ha donat al mercat de treball del Baix Vallès, mentre que en termes absoluts ha estat el de Granollers, que també és el que més població activa concentra i on habitualment els canvis són més importants en valors absoluts.

Per municipis, podem dir que l’augment de l’atur ha estat força repartit entre els tres mercats de treball. Destaquen els casos de Granollers (▲342), Mollet del Vallès (▲305) i Canovelles (▲110). S’han registrat dos descensos, tot i que poc destacables, en els municipis de Montseny (▼2) i Sant Quirze Safaja (▼1).

Si analitzem les dades d’atur per grups d’edat, podem observar que en termes absoluts s’ha registrat un augment en tots dos grups, però que en termes relatius l’augment en el col·lectiu de persones menors de 25 anys és més significatiu. Al grup de menors de 25 anys s’ha donat un major increment entre les dones, mentre que en el col·lectiu de 25 anys i més, el major increment s’ha registrat entre els homes.

Si analitzem les dades d’atur per sectors d’activitat, veiem com tots els sectors han registrat un augment en el nombre d’aturats al Vallès Oriental. En nombres absoluts el sector serveis ha experimentat un major augment, amb 1.144 aturats més, però la variació relativa més significativa ha estat entre la població sense ocupació anterior (▲12,93%).

Etiquetas:

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio