martes, 10 de febrero de 2009

El BM Granollers detecta un cas de tuberculosi

El Club Balonmano Granollers ha confirmat la malaltia de tuberculosi pulmonar del jugador , IVAN RAIGAL .El jugador resta ingressat en l’Hospital General de Catalunya  des del passat divendres; se l’hi ha instaurat tractament per la seva malaltia i  s’ha notificat al Programa de Tuberculosi Regió Centre. Es preveu que l’estada del jugador en l’ esmentat centre sigui aproximadament d’ uns 15 dies i la tornada als entrenaments dins  de dos mesos.
 
Avui mateix s’ha iniciat l’estudi de contactes, això vol dir l’actuació que seguint els protocols establerts nacionalment i internacionalment, determina si hi ha hagut transmissió de la bactèria entre les persones de l’entorn del malalt , en concret les que han estat més directament i més temps relacionades amb el malalt recentment.  Per aquest motiu, aquest matí,  a la Mútua del Carme de Granollers, a tots els components del planter del FRAIKIN BM. GRANOLLERS, jugadors , tècnics,.... se´ls hi ha realitzat la prova de la tuberculina (PPD) per detectar les que s’hagin pogut contagiar. Els contagiats o infectats no vol dir que estiguin malalts, però si que hauran de tractar-se de forma preventiva per tal que no desenvolupin la malaltia.
 
 Les actuacions preventives i de control s’estan duent a terme amb coordinació i col·laboració entre el Programa de la Tuberculosi i els serveis mèdics del club Balonmano Granollers.
 
Font: BM Granollers

Etiquetas: ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio