domingo, 1 de febrero de 2009

El kenia Samuel Wanjiru consegueix la millor marca mundia a la mitja marato de Granollers

El kenià Samuel Wanjiru (Nike), amb un temps d'1.01.13, millor marca mundial de l'any, i la palentina Marta Domínguez (Nike), amb un registre d'1.10.54, la seva millor marca personal en la distància i segona millor marca mundial de l'any, s'han imposat aquest matí en la 23a edició de la Mitja Marató internacional de Granollers. La prova ha estat la més participativa de la història amb 5.000 corredors.
Sammy Wanjiru, plusmarquista mundial de la distància (58.33), campió i récordman olímpic de marató a Pequín 2008, ha près la sortida amb l'objectiu de repetir el seu triomf del passat any i rebaixar el rècord que la prova (59.26) que ell mateix va establir en l'edició de l'any passat. El kenià no ha defraudat i ja des de la sortida s'ha col·locat al capdavant del grup de cap en el qual estaven el seu compatriotes Alex Kiriu (Adidas) i Thomson Cherogony (Adidas), al costat del català José Ríos (CA Manresa). En el segon tram del recorregut, amb menys rampes de pujada, ha augmentat el seu ritme per a entrar vencedor amb 1:01.13, reconeixent que el fred i la humitat li havien perjudicat en la cursa.A un minut de Wanjiru ha entrat el també keniano Alex Kirui, mentre que el català José Ríos ha acabat tercer amb un amb un crono de 1:03.11, establint la seva millor marca personal.

Pel que fa a la categoria femenina,la palentina Marta Domínguez, guanyadora en el 2007, ha tornat a donar una lliçó de pundonor i, a pesar d'imprimir un ritme molt alt des de la sortida que posteriorment li ha passat factura, ha repetit triomf amb un registre de 1:10.54. A més de quatre minuts ha entrat la maratoniana britànica Holly May, amb un temps de 1:14.58, mentre que la corredora de Navarcles, Rosa Morató, ha ocupat la tercera plaça del podi, en el seu debut en la distància, amb un crono de 1:15.32.

Font: 324.cat

Etiquetas: , ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio