viernes, 30 de enero de 2009

Rebutjades les alegacions dels botiguers contra el pla comercial de Granollers

La majoria socialista de l’Ajuntament de Granollers ha aprovat el Pla d’Orientació d’Equipaments Comercials (POEC) amb el suport del PP i va rebutjar les al·legacions que havien presentat les associacions comercials Gran Centre, Comerç de Dalt i del Rec al Roc. ERC i CiU van votar en contra perquè entenen que posa en perill la supervivència del potent teixit comercial tradicional de la ciutat. El pla preveu donar sortida a 7.600 metres de grans superfícies comercials d’alimentació i especialitzades (electrodomèstics i material esportiu) dels 11.000 que permet el Pla Territorial Sectorial d’Equipaments Comercials (PTSEC) de la Generalitat.

Les associacions al·legaven que les dades en què es basa l’estudi que sustenta el POEC estan desfasades perquè són d’abans de l’època de crisi i els hàbits de consum han canviat. El govern municipal tampoc creu que el POEC hagi de tenir un àmbit supramunicipal, com demanava una altra al·legació, donades les característiques de la ciutat i rebutja que s’hagi de reconsiderar la instal·lació de grans superfícies perquè la seva implantació la preveu el PTSEC.

El regidor d’ERC Òscar Riu va criticar el pla pel perill que representa per al comerç tradicional i es va mostrar en contra d’ampliar la trama urbana, i per tant la possibilitat d’implantar grans superfícies, al polígon Jordi Camp i a l’altra banda de la ronda Sud, on hi ha l’antiga Terasaki, tal com preveu el pla. Pius Canal, de CiU, va alertar que “es fa un canvi de model comercial després d’un estudi que ens deia precisament que anàvem per bon camí. Entenem el neguit que expressen els comerciants”.

Font: El 9 Nou

Etiquetas: , ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio