lunes, 26 de enero de 2009

Va morir el president de Covalco, Josep Saperas

L’empresari de Granollers, president del grup de distribució Covalco, Josep Saperas i Martí, va morir a la matinada de divendres amb 84 anys a l’Hospital General de Catalunya, on havia estat ingressat. Saperas era una de les principals figures de l’empresariat de Granollers i havia destacat per la seva implicació en activitats culturals i esportives de la ciutat, a les quals donava suport econòmic i personal. La seva trajectòria el va dur l’any passat a ser un dels candidats inicials al premi Vallesà de l’Any que atorga EL 9 NOU a través de les votacions dels seus mateixos lectors.

Josep Saperas va néixer al juny de l’any 1924 a la Juncosa del Montmell (el Baix Penedès) i va ser fundador del grup de distribució Covalco, la marca més coneguda del qual és Coaliment. Vivia a Granollers des de l’any 1930, quan hi va venir amb els seus pares que, un any després es van fer càrrec de la botiga Casa Maranges, al carrer Santa Elisabet. Era la llavor del que gairebé 80 anys després és un dels principals grups de distribució de l’Estat. En va ser el president fins al final, i de la seva capacitat de treball parla el fet que dimecres de la setmana passada encara va anar a la feina.

A més de la trajectòria empresarial, Josep Saperas es va comprometre amb iniciatives socials diverses. Entre altres, patrocinava el torneig escolar Coaliment que organitza el club Balonmano Granollers, era un dels principals patrocinadors dels equips de base i membre de la Fundació del club.

Font: El 9 nou

Etiquetas: ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio