miércoles, 22 de julio de 2009

La Festa Major de blancs i blaus tindra 180 actes

Del 22 al 30 d’agost Granollers celebra la Festa Major de Blancs i Blaus. 180 actes formen una programació variada per a públic de totes les edats i concentrada a diferents espais de la ciutat. Carrers, places i parcs esdevenen el punt de trobada dels actes competitius i dels actes tradicionals. La 26a edició de la Festa Major de Blancs i Blaus presenta canvis d’escenaris amb motiu de la conversió en àrea per a vianants del carrer d’Anselm Clavé i les places de la Corona, de Maluquer i Salvador i de Perpinyà.

La programació segueix el mateix esquema que en les darreres edicions però amb algunes novetats remarcables, per exemple s’eliminen les nits golfes organitzades per les colles de Blancs i Blaus, tot i que la festa de dijous 27 a dissabte 29 finalitzarà a les 6 del matí a l’escenari de l’avinguda del Parc.

D’altra banda la trobada castellera passa de diumenge al migdia a dissabte a la tarda a la plaça de l’Església. Aquest canvi de dia vé motivat per la dificultat que ha tingut la colla castellera dels Xics de Granollers a trobar una colla per participar a la trobada de Festa Major ja que diumenge 30 d’agost és Sant Fèlix i coincideix amb una de les cites més importants del calendari casteller a Vilafranca del Penedès. El fet de no trobar colla per actuar diumenge els Xics han optat per programar l’actuació de Festa Major per dissabte 29 d’agost, a les 18 h a la plaça de l’Església, amb els Bordegassos de Vilanova.

Altres novetats del programa les trobem diumenge 30 d’agost, el darrer ball de Festa Major serà a les a les 0.15 h amb el DJ Pipo que punxarà música a la plaça de Barangé, en substitució del ball que tenia lloc a l’escenari de l’avinguda del Parc.

La fira d’atraccions canvia d’ubicació i s’instal•larà del 27 al 30 d’agost al parc firal, a tocar de la ronda Sud.

Obres, festa major i vianants

Per Festa Major, la carretera estarà oberta al pas de vianants entre la plaça de la Corona i el carrer de Josep Umbert. No ho estarà, però, en el tram comprès entre aquest carrer, J. Umbert, fins a Agustí Vinyamata, perquè estarà en obres, tot i que es deixaran oberts uns passos laterals per permetre el pas i l’accés als comerços. En aquest sentit, s’obrirà un pas entre c. Nou i J.Umbert.
Cal dir que durant els dies de la festa s’obrirà un pas que unirà els carrers Santa Esperança amb Marià Maspons, per facilitar la connexió entre la Porxada, la plaça Barangé i el parc Torras Villà.

D’altra banda, el carrer de Barcelona estarà obert al pas de vianants. En aquella zona, estarà en obres el tram del carrer Museu entre Sant Jaume i Ricomà.

Talls de trànsit

L’avinguda del Parc es talla al trànsit, a partir de dimarts 25 d’agost, amb motiu de la instal•lació de l’escenari i l’espai destinat als balls de nit.

Nova ubicació de l’estirada de corda i la passada de rajoles

Amb motiu de les obres al carrer d’Anselm Clavé l’estirada de corda (infantil i adults) i la passada de rajoles (infantil i adults) tindran d’escenari el carrer d’Alfons IV (des de la plaça de la Corona al carrer Bisbe Grivé). En el cas de l’estirada de corda es repetirà el canvi de reglament instaurat l’any passat, no es produirà el canvi de camp després de cada estirada, sinó que cada colla estirarà des del mateix costat. Aquest any Blancs tiba direcció sud, i Blaus direcció nord. Aquest canvi, tal com es va poder comprovar a l’anterior edició es guanya seguretat, rapidesa i agilitat en el desenvolupament de la prova.

Les obres obliguen a canviar els recorreguts de les cercaviles

Amb motiu de les obres al carrer d’Anselm Clavé la cerimònia d’inici de festes, la cercavila infantil, la cerimònia del pregó o els correfocs tindran aquest any un recorregut diferent a l’habitual.

Etiquetas: ,

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio