lunes, 18 de mayo de 2009

Un detingut per simular un robatori a la seva empresa

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Granollers han detingut José Antonio BG, de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Granollers, per la seva presumpta participació en els delictes d'estafa, falsificació documental i simulació de delicte. L'arrestat hauria simulat un robatori per cobrar de l'assegurança els danys denunciats i el material sostret, quantitat que superaria els 190.000 €.

Els fets van passar el passat gener quan l'empresari va denunciar que la seva companyia, ubicada a Granollers, havia patit un robatori amb força. De les proves i indicis recollits durant la investigació, els mossos van descobrir que els fets no es correspondrien amb la denúncia presentada, sinó que es tractaria d'una simulació de delicte.

Cal recordar que formular una denúncia falsa està tipificat com a delicte contra l'Administració de Justícia al Codi Penal. La simulació de delicte pot comportar la imputació de la persona que denuncia falsament i, fins i tot, la detenció.

La Unitat d'Investigació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Granollers va demostrar que 17 ciutadans havien denunciat falsament haver estat víctimes d'un delicte durant el 2008. Des del gener i fins a l'abril d'aquest any, els mossos d'aquesta comissaria ja han provat que 9 fets han estat denunciats falsament.

Del total de denúncies falses, destaquen els robatoris amb força i/o intimidació, robatoris amb força a interior de domicilis o empreses, estafes i moviments fraudulents amb targetes de crèdit.

La finalitat majoritària de denunciar falsament és cobrar l'assegurança. Per aquest motiu, els mossos comproven a través de les asseguradores la veracitat dels fets denunciats i, fins i tot, treballen directament amb els investigadors de les mateixes companyies per descobrir-ne la falsedat.

Etiquetas:

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio